2016. február 19., péntek

Tiszlavicz Mária: Őrangyalom


Az Őrangyalom olyan, mint egy lágy esésű, világos selyemkendő, amibe egy különös ötlettől vezérelve egyetlen fekete szálat fűztek. Kedves, szeretnivaló emberekről szóló, romantikus történet, pici krimi vonallal.
Tetszett, hogy az egyes fejezetek múltbéli jelenetekkel kezdődnek, amik kiindulópontot adnak az elkövetkező rész eseményeihez. A szereplők kiegyensúlyozottak, mosolygósak, szinte légiesen könnyedek, még a hivatásos testőrök és a negatív szereplők is visszafogottak, finomak. Nincsenek erős hullámzások, nagy drámák, annak ellenére, hogy a múltban feltehetően gyilkosság történt és két asszony eltűnt. Az események Collin és Gina, két fiatal körül bonyolódnak, akik gyermekkoruk óta ismerik egymást, és épp szoros barátságuk áll lehetséges szerelmük útjában.
Közös múltjuk eseményei és azok következményei teremtenek némi feszültséget - a fent említett fekete szál - az egyébként bájos szerelmi történetben. A regény hosszú, csendes előkészítés után egy izgalmas jelenetben egy időre felpörög, majd az olvasó a főhősökkel együtt választ kap a múltbéli kérdésekre.
A romantikus regények kedvelőinek bátran ajánlom, a krimi kedvelőknek pedig akkor, ha a nyomozós, verekedős, véres történetek után valami szépre, kedvesre vágynak. 

Megvásárolható