2015. augusztus 29., szombat

Diana Landry: Nem bújhatsz el



A Nem bújhatsz el  igazi „csajos könyv”, sok erotikával, időnként akciófilmbe illő jelenetekkel fűszerezve. Diana Landry a kalandos romantikus történetek kedvelőit célozta meg könyvsorozatának indítókötetével.
A könyvbolond, kicsit meggondolatlan, nehézsorsú, magyar származású Kate szemtanúként rejtőzködni kényszerül, és ebben Alex, az ex-tengerészgyalogos segít neki.
A jelenben futó romantikus főszál mellett kibontakozik Kate múltja, és betekinthetünk a Kate-et üldöző bűnözők, valamint az ügyön dolgozó nyomozó magánéletébe is. Ezekben a jelenetekben is inkább az emberi oldal, az okok és az érzelmek kapnak hangsúlyt, mint az akció.  
A főszereplők közül Kate bemutatása jóval részletesebb, mint Alexé, jelleme sokkal árnyaltabb. Alex számomra túl tökéletes, túl kiegyensúlyozott, ahhoz képest, hogy tíz évet töltött az amerikai hadi tengerészet egyik harcoló alakulatánál. Minden olyan negatívumtól mentes, ami a harcedzett veteránok és a velük élők hétköznapjait sokszor megkeseríti. Vannak ugyan utalások rossz álmokra, de nem látunk ilyen jelenetet. Ezzel szemben Kate folyamatosan vívja a maga kis harcát traumatikus múltjával, ami szépen felépítve bontakozik ki az olvasó előtt a kötet végére. A legtöbb mellékszereplőt megkedveltem, és remélem, közülük sokan visszatérnek majd a Nem felejthetsz el című folytatásban, melynek igazán figyelemfelkeltő bevezetése a Nem bújhatsz el utolsó néhány bekezdése... 

Ajánlom még: