2015. november 3., kedd

Horváth Éva: Lélekfonalak

Megvásárolható

A Lélekfonalak-ban Horváth Éva a hétköznapi élet küzdelmeit, örömeit, és ezekből merített tapasztalatait írja le. A szerző blogon megosztott bejegyzéseit gyűjtötte csokorba és adta közre. A kötet kiadásában úgy érzem, nagy szerepe volt a személyes életében bekövetkezett változásnak, fejlődésnek, melyen egy általa nagyra becsült ember indította el. A regények ismertetésénél vigyázni kell a spoilerekkel. Itt ugyan nem fikciós történetről van szó, de mivel a szerző nem közli azonnal a tanítómesterként tisztelt személy nevét, úgy gondoltam, én sem írom le. Annyit azonban elárulok róla, hogy a médiából is ismert szakember maga is különleges személyiség.
A könyvben fellelhető gondolatok köre rendkívül széles. Tükrözik a szerző életfelfogását, munkája, személyes kapcsolatai során szerzett tapasztalatait, így a kötet nagyon szubjektív, önfeltáró. Hol megmosolyogtatnak, hogy töprengésre késztetnek a többek között gonoszkodásról, haragról, dühről, félelemről, lelki egyensúlyról, fotóarcról, felelősségről, halálról, gyászról szóló fejezetek.
Minden személy egyedi létező, szerzőként pedig jómagam is nagyon kíváncsi vagyok, ezért érdekes olvasmány volt megismerni egy más világszemlélettel rendelkező ember őszinte gondolatait.