2023. március 15., szerda

Ashley Carrigan: Az oroszlán árnyékában - Negin 1.

 Könyvismertető

A könyv a moly.hu-n 

 
Először Ashley Carrigan Morwen történeteivel találkoztam még blogregényként. Most sem kedvelem jobban a vámpírokat, mint előtte, ám Ashley regényeit szívesen olvastam. Megfelelő mértékben adagolta az erotikát, kalandot, az érzéséket és az izgalmakat. Örülök, hogy visszatért az urban fantasy, a paranormális  jelenségek világába.
 
A történet lépésről-lépésre bontakozik ki az olvasó előtt, így nehéz róla spoiler nélkül írni. A főhős, Negin Belford egy szellemek megregulázásával foglalkozó kis egység tagja, a lány konkrét feladata a nyughatatlan szellemek átvezetése a túlvilágra. Amikor találkozunk vele, megszokott világa épp felborul, új tag kerül a csapatban és saját magán is változásokat tapasztal. A duológia első kötete ennek a változásnak az okaira és hátterére ad magyarázatot.  
Láthatjuk Negint és társait démonok és szellemek ellen harcolni, ízelítőt kapunk a sumer mitológiából, mely a történet keretét adja. Múltbéli titkok kerülnek napvilágra és a lány életébe megérkezik a nagy szerelem is.
 
Az erotikus jelenetekkel ugyanúgy vagyok, mint a vámpírokkal: nem hiányoznak, ha nincsenek a könyvben. Sajnos gyakran válnak nevetségessé, túlzóvá vagy alpárivá.  Ebben az könyvben azonban rendkívül igényes, szenvedélyes, igaz szerelemtől irányított, hihető jelenettel találkoztam. 
A szereplők is jól súlyozottak. A Neginhez hasonló határozott és önálló női karakterek néha bosszantóan arrogáns, túlzottan tökéletes, számomra nehezen kedvelhető figurák, ám Negin szerencsére emberi, szimpatikus lány maradt. A férfi főhős pedig kellően harcos és lovagias alkat ahhoz, hogy nőiesnek is tűnjön mellette.
Kíváncsian kezdek bele hamarosan a Tűzvarázsló című második részbe.