2022. október 8., szombat

A 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál

 

Egy héttel ezelőtt, október 1-én délelőtt korábbi látogatásomhoz képest valamivel kevesebb kültéri stand közé érkeztem a borús, nem sok jót ígérő őszi időben a Millenáris Parkba. Ennek ellenére tele voltam várakozással és kíváncsisággal, hiszen az előző Könyvfesztivál óta nem egy év telt el, ahogy kellett volna egy másik világban, hanem három...

A NewLine standon már vártak, és nem sokkal később dedikáló társam, Aurora Lewis Turner is befutott.

A Nemzeti Táncszínház tornácán rendezte el az asztalunkat Mike Menders írótársunk, mert az esőfelhők ismét gyülekeztek. Miközben Mikivel viccelődtünk és jókat nevetgéltünk, Czank Nellit vártam, akinek erre a napra két dedikálási időpontja is volt. Megbeszéltük, hogy először itt üdvözöljük egymást, majd ő átmegy az Erawan standhoz találkozni az olvasóival, ahová követem, és aztán elkísérem, hogy felkutassuk a listáján szereplő könyveket.  

  A Könyvszenvedély bloggerével és Aurora Lewis Turnerrel

Egy kis időre megkönyörült rajtunk a Nap, de aztán ismét borús lett. Ezt játszották velünk egész nap az égiek, hol sütött, hol esett. Szerencsére a levegő egyáltalán nem volt hűvös.

Gáspár Virginia Olimpia szerzőtársammal és a Jádeszívvel




Az Erawan kiadó standjánál Nellivel együtt dedikált Büksi Zsuzsanna, akivel A szeretet négy arca nyereményjáték kapcsán ismerkedtem meg online. Első személyes találkozásunk alkalmával olyan meglepő könnyedséggel beszélgettünk, mintha régi ismerősök lennénk, és ez csak még jobbá varázsolta a könyvek miatt egyébként is felszabadult  és vidám hangulatunkat.
 
Büksi Zsuzsannával
 
Miután Zsuzsitól és a családjától elköszöntünk, Nellivel a standok felkutatására és könyvvásárlásra fordítottuk az időt, ami hátra volt a következő Book24 által szervezett dedikálásáig. 
A korábbi években itt járva tudtuk, hogy az impozáns épületek rengeteg standot rejtenek, így  konkrét könyveket, kiadókat és programokat keresve célszerű tervet készíteni. Ebben nagy segítséget nyújtott most is a Könyvfesztivál prospektusa és a számozott standok listáját is tartalmazó térkép, melyeket már a NewLine standnál megkaptunk Mikitől. Az én térképemet persze rögtön sikerült is elkevernem... Az épületekben kellemes idő fogadott, és később odakint előbújt a nap, majd ismét jött egy kis eső, de szerencsére nem fáztunk, és amúgy sem nagyon érdekelt minket az időjárás. 

Czank Nellivel és Mauritius, az édeni menedék című könyvével

Kis csapatunk akkor lett teljes, amikor Lang Tünde is megérkezett, és újabb beszélgetések vártak ránk sok új és régi ismerőssel, míg aztán nem sokkal hat óra előtt elindultunk az állomásra, a hazafelé tartó vonathoz, Nelli pedig a metróra.

Lang Tündével

Az új könyvek és az emlékek

Szívből kívánom, hogy a következő Könyvfesztiválra ne kelljen ilyen sokat várnunk, mint a 27.-re! <3