2022. február 5., szombat

Czank Nelli: Menekülés, New York, szerelem

Könyvismertető

 

Czank Nelli - Erawan Kiadó

Néhány évvel ezelőtt már próbálkoztam az olvasmányélményeim megosztásával. Idén újra megkísérlem, hogy az általam olvasott könyvekről írjak - szubjektíven, könyvmolyként. 

Czank Nelli könyvére esett először a választásom, melyet nemrég fejeztem be másodszor - ezúttal már igazi könyv formájában. Köszönöm, hogy  előolvasója is lehettem, és hogy a regényben felbukkan egy korábbi történetből már ismerős, számomra nagyon szimpatikus szereplő.

Hogy ki ő? Maradjon meglepetés, de az ő karaktere most lehetőséget teremt, hogy írjak róla, miért jelentenek számomra különleges élményt Czank Nelli (Cornelie C. G.) történetei. Amellett, hogy valós helyszínekről ír, rendkívül színesen és képszerűen, a szereplői is élettel teli, kedvelhető emberek, akiket ügyesen mozgat könyvről könyvre. Az  új  történetben felbukkanó kedves illető (sőt illetők) azt a hatást kelti bennünk, mintha egy személyes ismerőssel találkoznánk újra. A segítségével még könnyebben belehelyezkedhetünk az egyébként is pörgős, izgalmas történetbe. 

A menekülés, nyomozás, kaland és természetesen a szerelem mellett az írónő – ahogy korábbi regényeiben – érint egy aktuális témát is, egy szenzációs találmány formájában, "ami ráférne már a világra". A főhősök Lori és Alex mellett sok szereplő tűnik fel: családtagok, barátok, munkatársak, ellenfelek. Van, aki kedves és szimpatikus, más laza és fiatalos, akad meggondolatlan, más valaki bátor és tapasztalt. ;) Romantikus jelenetek és  krimibe illő epizódok váltják egymást.
Czank Nelli v
álasztékosan, gördülékenyen fogalmaz, új története is könnyen olvasható, és ahogy a korábbiak igazi kikapcsolódást jelentett számomra.

A könyv adatlapja a Moly-on.