2018. január 19., péntek

Kozlovszky Réka: Kalandra fel!

2017 áprilisában csak egy játéknak indult...

Egy szép Indian Chief Vintage motornak is jut szerep a regényben.
Forrás: Wikipedia commons
 Folytatódott egy pályázati próbálkozással, egy félkész, kidolgozatlan anyaggal...

Twister Média Kiadó Bekezdés pályázat a legjobb 15 között
Most van egy regény kézirat és tíz rock dalszöveg...

Egy rövid részletben bemutatom nektek J. V. B. -t azaz Joshua Vernon Bradfordot és a regény további két főszereplőjét, Petit és Gittát.

– Peti – suttogta Gitta, és az utcára mutogatott. – Azt hiszem, ő lesz az – már szaladt is ki a konyhából, az asztalon hagyva az öntözőkannát. Peti az udvaron érte utol, Gitta a fekete kovácsoltvas kapu innenső oldaláról nézett fel az utcán álló magas, motoros ruhás alakra.
– Hi, I’m Josh!  – mondta az érkező, miután levette a bukósisakot. Peti kissé megkésve biccentett, mert első pillanatban meghökkent a dús és hosszú gesztenyebarna szakáll láttán, ami eltakarta a férfi arcát és motoros dzsekije gallérját is. A szakállánál sötétebb barna vállig érő haját eredetileg hátraköthette, de sok tincs már kiszabadult. Hátán nyersbőr tokban egy gitár függött.
Úgy tűnt, Gitta nem sok hajlandóságot mutat arra, hogy beengedje, a köszönést egyáltalán nem viszonozta, sőt meg sem mozdult, bénultan állt, kezével a kilincsen. Peti nem látta még így ledermedni a húgát, és kíváncsi lett az arcára.
A csend hosszúra nyúlt. A férfi közben levette a kesztyűjét, és beletette a bukósisakba. Végigsimított nagy bajuszán. Szinte minden ujján vastag ezüstgyűrűk csillogtak, és mindkét kézfején tetoválás látszott. Peti megfogta a húga vállát.
– Bocsánat! – dadogta a lány, és félreállt az útból. Peti elfordította a kulcsot, kinyitotta a kaput.
– Te vagy Pete? – kérdezte a vendég angolul, és a kezét nyújtotta.
Peti bólintott. Miközben kezet ráztak, már látta, hogy a szemben lakó hatéves ikerfiúk a saját kerítésük mögött lökdösődve a sötétkék Indian Chief Vintage-t csodálják.
– Peti – jött meg végre Gitta hangja. – Tüntessük el innen gyorsan, mert két percen belül a fél utca el kezd füvet nyírni, vagy kerítést festeni, és még a macskákat is kiviszik sétáltatni. – Gitta udvariasan Josh-ra mosolygott, aki viszonozta a mosolyt, bár nagy bajusza eltakarta a felsőajkát és a szájszegletét.
– Nekem is elmondod, miről van szó? – kérdezte angolul, most már határozottan látszott a mosolya.
– Gyere be! – intett felé Gitta, angolra váltva. Amikor Josh a kapun belül volt, a lány sóhajtott. A gimnáziumi évek kezdetén lett elege a környéken élőkből. Az utca néhány idősebb lakójának hatására a szomszédok úgy viselkedtek, mintha egy nagycsalád lennének, vagy legalábbis valami tábor, ahol ébresztő, takarodó és még őrszem is van. Órákon belül mindenki tudta, ha valaki elveszítette az állását, vagy összeveszett a párjával, netán egy távoli rokona kórházba került, sőt azt is, milyen betegséggel. Így nem volt meglepetés, hogy az amerikai rendszámú, szegecselt bőrüléses és oldaltáskás nagymotorral érkező vendég az utcára csalta a közvetlen szomszédokat.