2016. június 19., vasárnap

Keira Christie: Rejtély az Open Air Hotelben

A történet egy szervezet, a főszereplők munkahelyének bemutatásával indul. Az elején úgy éreztem, hogy a Merit Humán Erőforrás Tanácsadó Rt., és működésének leírása túl nagy hangsúlyt kapott a gördülékenység és a történések rovására. Volt azonban előnye is a lassú kezdésnek, részletesen megismerhettük a szereplőket.
A bevezető után egy céges kiránduláson, a címben szereplő Open Air Hotelben gyanús baleset történik. A helyszínre érkeznek a rendőrség képviselői és megindul a nyomozás, közben szerelmek szövődnek, kapcsolatok érnek véget, és mintha mi sem történt volna, tovább folyik a céges kirándulás. Az ügy felgöngyölítésében ilyen-olyan módon segítenek a Merit dolgozói és az ő hozzátartozóik.
A szereplők kezelésénél meglepett hogy a korábban már megismert személyek néha úgy tűntek fel egy-egy jelenetben, mintha akkor bukkantak volna fel először. „Egy őszbe hajló halántékú, alacsony, komoly férfival tért vissza.” – jelenik meg például egy jelenetben Máté, az egyik korábban már megismert tulajdonos.
Mindemellett is a jól megalkotott szereplők adják a regény erejét. A képszerű leírások és a könnyed nyelvezet pedig filmszerűen pergővé teszik az elején kissé nehezen induló cselekményt. A történet végére pedig valahol érthetővé is vált a lassú, részletes cégbemutatót magába foglaló kezdés, hiszen a regényben fontos szerep jutott a Meritnek, tulajdonképpen az volt a kulcs, mindennek oka. Szóval, ahogy az orvosi krimik a járványokról és betegségekről szólnak, a gazdasági krimikből sem hiányozhat a gazdasági rendszerek részletes bemutatása.

Megvásárolható