2022. március 14., hétfő

Kopácsi Krisztina: Sötét trilógia I-II.

Könyvismertető

 
Sötét gondolatok - moly.hu

A Sötét múlt és a Sötét gondolatok Kopácsi Krisztina romantikus krimi sorozatának egymást követő két része.

Szívesen olvasok pszichothrillereket, thrillereket, krimiket, romantikus krimiket és romantikus regényeket is. Sandra Brown és Nora Roberts az első írók, akiknek olvastam romantikus krimijét és romantikus regényét is. Ők általában nagyon jól futtatják egymás mellett a szerelemes és a krimiszálat, illetve kiválóan használják a romantikus és bűnügyi jelentek váltakoztatását a feszültség fokozására.

Kopács Krisztina trilógiájában a Sötét múlt esetében egyértelműen a romantika dominál, a mélyben rejlő múltbéli konfliktus drámai, és bár felvillannak krimielemek, inkább egy családi dráma bontakozott ki előttem.
Alex és Stephanie két különböző társadalmi réteg szülöttei, és ez megnehezíti kapcsolatuk alakulását, ugyanúgy ahogy a második rész párosának Lizzynek és Gregnek. Ők négyen a trilógia fő karakterei. Fontos szerepet tölt be mellettük Troy, a fiúk régi barátja és Boris, aki a lányok múltjának része.

A Sötét gondolatok című második részben – mely Lizzy és Greg története – egy sorozatgyilkos feltűnésének köszönhetően már jóval erősebb a krimiszál, melyet az író egy csavarral visz el a végkifejletig.

Az utolsó fejezet megzavart, nem értettem hirtelen, hova is kerültem. Mivel nem szeretnék spoilerezni, annyit  írok csak, hogy meg voltam győződve róla, hogy ez a kemény fordulat már Troy történetének felvezetése, amely a második résznél thrilleresebb lesz.

Az első kötetben még sokszor egymásra csúsztak jelentek, nemcsak azért, mert nem voltak az epizódokat elválasztó jelek, melyek a második kötetben már a helyükre kerültek, hanem még szövegszinten is hiányzott a megfelelő átkötés. A folytatásra ez szépen kiforrott. A kötet utolsó fejezetei pedig egészen felpörgették a ritmust az egymást váltó krimipanelekkel. Engem egyáltalán nem zavart volna, ha ilyen elemek korábban is többször előfordulnak.

Mivel a harmadik kötet Troy, a nyomozó szerelmének történetét meséli el, remélem, a munkájából eredően még erősebb lesz a krimivonal.